Senaste inläggen

Belysning för sportanläggningar: optimerad prestanda
 • 16 Feb, 2024

Att skapa en optimal spelupplevelse på utomhussportanläggningar kräver mer än bara välunderhållna banor och planer. Belysning spelar en avgörande roll för att möjliggöra aktiviteter som fotboll,padel,tennis och basket även under kvällstid eller under dåliga ljusförhållanden. Utebelysning är inte bara en fråga om synlighet,utan den kan också påverka spelarnas prestation och säkerhet. Våra experter på lampor online reder ut vilken belysning som passar olika sportanläggningar. Belysning för sportanläggningar:FotbollsplanerFotboll är en av de mest populära sporterna världen över och för många är det en passion som sträcker sig långt bortom dagens sista solstrålar.

Belysning utomhus - en guide
 • 18 Oct, 2022

Rätt belysning utomhus kan förvandla den tråkigaste trädgården eller balkongen till ett spännande uterum där du vill vistas alla tider på året. Så vad är då rätt belysning? I likhet med ett rum inomhus så behöver en tomt eller en trädgård ha ett visst antal ljuspunkter för att uppfattas som mysig eller trivsam. Exakt hur många punkter det handlar om beror på storleken på ytan du vill inreda med belysning. Med hjälp av lampor och armaturer från exempelvis Lindby kan du få till en vacker och bra upplyst miljö utomhus.

Golvlampa online - så inreder du bäst med din nya lampa
 • 21 Sep, 2022

Golvlampor är en av de vanligaste inredningsdetaljerna i hemmet. Många tycker om dem eftersom de ger en snygg och romantisk effekt även i dagsljus. De är också viktiga för att få rätt belysning i rummet. I många fall krävs det flera lampor beroende på hur mycket ljus du vill ha. En golvlampa är en snygg inredningsdetalj som oftast används för att belysa vardagsrummet. De har olika typer av ljuskällor som gör att de kan skifta rummets stämning och känsla.

Fördelar med en dimbar bordslampa
 • 09 Aug, 2022

En dimbar bordslampa har flera praktiska fördelar jämfört med andra bordslampor utan dimfunktion. Till att börja med så blir det betydligt lättare att ordna en stämningsfull belysning i hemmet när du själv kan bestämma exakt hur mycket ljusstyrka du vill ha från din lampa. Att använda fler än en ljuspunkt i ett rum är ett beprövat sätt att få till precis rätt belysning som dessutom är snäll mot ögonen. Ett problem med detta kan dock vara att det totalt sett blir alltför mycket ljus i rummet.

Hue lampor, en storsäljande typ av lampa
 • 05 Jul, 2022

Här har vi samlat noga utvalda Hue lampor och armaturer för ditt ljussystem där hemma. Hitta lampor på nätet till bra pris för att förverkliga dina planer på ett smart och upplyst hem. Med smart belysning så kan du alltid kontrollera ljuset i hemmet utan att behöva använda en väggmonterad strömbrytare. Men Hue handlar om mycket mer än bara fjärrstyrd belysning - det är ett helt system för att kunna justera ljusstyrka, färg, ton och mycket annat.

Den stora guiden till belysning utomhus
 • 06 Apr, 2022

En utomhusbelysning kan fylla väldigt många funktioner. Den kan förlänga kvällarna, lysa upp garageuppfart och ytterdörr eller bara höja stämningen. Det finns mycket att tänka på när du ska välja belysning utomhus. Nu är det dessutom enklare att hålla nere energiförbrukningen med praktiska LED-lampor. Den första frågan du bör ställa dig är dock varför du vill lysa upp din trädgård. Hitta dina behovDet finns många anledningar till varför man vill lysa upp en trädgård.

Köpa pendel
 • By Malin
 • 28 Jan, 2022

Det går trender i lampor och inredningsdesign varav funktionalitet är bra att fundera över innan man börjar titta på färger och former. Lampor som hänger från taket och kan gunga lite fram och tillbaka kallas pendellampor. Att köpa pendel har blivit väldigt populärt och vi ser dem alltmer även i butiker och salonger. De är mest förekommande i kök, hall, stora fönster och rum med högt i tak. Placering och installeringSyftet med dessa lampor har i sig har inget med gungandet att göra utan det är höjden, sladden ner från taket, som är det viktiga och bör vara reglerbar beroende på behov.

Golvlampa - så väljer du rätt modell
 • 25 Oct, 2021

Vad är det som gör en golvlampa så attraktiv? Jo, den höjer stämningen i rummet och därmed mysfaktorn, framför allt under den mörka säsongen. Det finns en hel del att tänka på när man skall välja lampa. Du kan välja dimbar ljuskälla för att kunna bestämma ljusstyrkan själv. Det finns riktbara läslampor. Alternativt kan du välja en lampa som är låg med ljusriktning bara uppåt för att få fram en extra mysfaktor.

Hängande vägglampa - en designtrend som kommit för att stanna
 • 22 Sep, 2021

En lampa bidrar inte bara med ljus till rummet, utan kan även utgöra en oersättlig del av inredningen! Kanske känner man att en taklampa känns lite tråkig, men en golvlampa tar upp för mycket plats och golvyta? Lösningen kan vara någonting mittemellan—en hängande lampa! Det är inte alla som vet vad en hängande vägglampa är eller att detta alternativet finns, och vi ska ta oss en titt på fördelarna med denna typ av lampa.

Lampor till sovrum - så väljer du rätt
 • 13 Sep, 2021

Ditt sovrum är din oas där du skall kunna slappna av. Energin skall flöda fritt och varenda vrå skall utstråla avkoppling. För att få rätt stämning i sovrummet bör du börja med att skaffa en stämningsfull belysning för att känna harmonin. Hos oss hittar du ett brett sortiment av Fontana Arte. Deras utbud av lampor till sovrum ger dig sinnesstämning och bäddar för avkoppling. För att få rätt stämning och känsla bör du satsa på dimbara ljuskällor som sprider stämningsfullt sken.