Senaste inläggen

Den stora guiden till belysning utomhus
  • 06 Apr, 2022

En utomhusbelysning kan fylla väldigt många funktioner. Den kan förlänga kvällarna, lysa upp garageuppfart och ytterdörr eller bara höja stämningen. Det finns mycket att tänka på när du ska välja belysning utomhus. Nu är det dessutom enklare att hålla nere energiförbrukningen med praktiska LED-lampor. Den första frågan du bör ställa dig är dock varför du vill lysa upp din trädgård. Hitta dina behovDet finns många anledningar till varför man vill lysa upp en trädgård.

Köpa pendel
  • By Malin
  • 28 Jan, 2022

Det går trender i lampor och inredningsdesign varav funktionalitet är bra att fundera över innan man börjar titta på färger och former. Lampor som hänger från taket och kan gunga lite fram och tillbaka kallas pendellampor. Att köpa pendel har blivit väldigt populärt och vi ser dem alltmer även i butiker och salonger. De är mest förekommande i kök, hall, stora fönster och rum med högt i tak. Placering och installeringSyftet med dessa lampor har i sig har inget med gungandet att göra utan det är höjden, sladden ner från taket, som är det viktiga och bör vara reglerbar beroende på behov.

Golvlampa - så väljer du rätt modell
  • 25 Oct, 2021

Vad är det som gör en golvlampa så attraktiv? Jo, den höjer stämningen i rummet och därmed mysfaktorn, framför allt under den mörka säsongen. Det finns en hel del att tänka på när man skall välja lampa. Du kan välja dimbar ljuskälla för att kunna bestämma ljusstyrkan själv. Det finns riktbara läslampor. Alternativt kan du välja en lampa som är låg med ljusriktning bara uppåt för att få fram en extra mysfaktor.

Hängande vägglampa - en designtrend som kommit för att stanna
  • 22 Sep, 2021

En lampa bidrar inte bara med ljus till rummet, utan kan även utgöra en oersättlig del av inredningen! Kanske känner man att en taklampa känns lite tråkig, men en golvlampa tar upp för mycket plats och golvyta? Lösningen kan vara någonting mittemellan—en hängande lampa! Det är inte alla som vet vad en hängande vägglampa är eller att detta alternativet finns, och vi ska ta oss en titt på fördelarna med denna typ av lampa.

Lampor till sovrum - så väljer du rätt
  • 13 Sep, 2021

Ditt sovrum är din oas där du skall kunna slappna av. Energin skall flöda fritt och varenda vrå skall utstråla avkoppling. För att få rätt stämning i sovrummet bör du börja med att skaffa en stämningsfull belysning för att känna harmonin. Hos oss hittar du ett brett sortiment av Fontana Arte. Deras utbud av lampor till sovrum ger dig sinnesstämning och bäddar för avkoppling. För att få rätt stämning och känsla bör du satsa på dimbara ljuskällor som sprider stämningsfullt sken.