Olika stilar inom inredning

marintBild lånad från google.se 

Inredning

Vi blir fullkomligt överösta av inredningsmagasin och inspiration på hur man bäst inreder. Gemeneman har blivit expert och programmen på TV visar snart lika mycket om inredning än mat.

För att ge dig som inte är lika insatt på ämnet en snabbkurs tänkte vi här presentera några vanliga inredningsstilar:

  • Retro som betyder att vi blickar bakåt. Här är det fritt fram att handla lägenheter på blocket, beöska second hand affärer eller kanske besöka farmors vind. Det är färgglatt och inspirationen är hämtad från flertalet decennier. Det är alltså fritt fram att använda kandelabrar från 20-talet ihop med rutigt golv från 50-talet
  • Marint, betyder precis som namnet antyder att stilen är hämtad från sjöss. En populär inredningsstil som är oväntat populär hos män. Basfärgen är hämtad från havet och går inte helt oväntat i blått. Det balanseras ofta med vita detaljer och atteraljer hämtade från båtar. Inom den marina inredningsstilen hittar du såväl knopar, fyrar, ankare och kompasser som detaljer. En frisk och härligt stil som förmodligen aldrig går ur tiden.

 

  • Den organiska stilen uppfanns nog inte helt oväntat på Södermalm som ofta anses vara hjärtat i det ekologiska, krav-märkta och organiska. Här är det naturmaterial som gäller. Det blandas med trä, levande växter, och organiska tyger. En häftig och relativt ny stil som påminner oss om att vi måste ta bättre han dom miljön. Stilen har blivit vanlig på hotell som vill visa att de värnar om miljön samtidigt som de vill vara moderna.

 

  • Skandinavisk stil innebär det enkla, smala, vita och ibland minimalistiska. Hade Steve Jobs och Apple jobbat med inredning hade det förmodligen varit deras stil och design. Stilen ger öppna ytor och verkligen maximerar dina kvadratmeter, förmodligen är det just därför den blivit så populär i stockholmsområdet och i folkmun kallas för Stockholms-stil. Kul för oss skandinaver är iallafall att stilen börjar spridas runt om i världen.

Självklart är det fritt fram att variera mellan de olika stilarna för att hitta det som passar just dig. Inredning är och ska vara kul, glöm aldrig det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *