Bra växter att ha i sovrummet

Bra växter

Vissa sover genom varje natt och vaknar upp fylld med energi dagen efter varje dag, men för en del så kan natten vara en tuff period. För att sova så bra som möjligt så är ett hett tips att ta del utav växtriket! Det finns nämligen en hel del växter och plantor som hjälper dig att få en bättre sömn, på flera olika sätt. Kika in de bästa växterna att ställa fram i ditt sovrum här nedan!

 

Jasmin:

  • Jasmin får många att tänka på té vilket inte är helt fel i sig. Många tésorter smaksätts nämligen med blommorna från Jasminträdet. Växten som egentligen är ett träd går även att köpa som krukväxt i de flesta blomaffärer. Blomman kommer från Afrika, Asien, Oceanien, Australien och Medelhavet och har en lugnande effekt i sovrummet vilket ger en mer avslappnad och lugn sömn.

Lavendel:

  • Om det finns någon planta som förknippas med Medelhavet så är det lavendel. Busken som växer från södra Frankrike till södra Italien har blivit synonymt med parfymer, tvålar, oljor och andra doftkärl. Plantan är dock en stor hjälp för dig som känner dig lite stressad så den hjälper till att minska stress och ångest under natten!

Aloe Vera:

  • Aloe Vera är en annan växt som många förknippar med hudkrämer och liknande oljor. Den har använts i tusentals år för att läka sår, brännskador och utslag i stora delar av världen. Ursprungligen från Arabiska halvön eller Kanarieöarna så går den att köpa som kruka i Sverige och med rätt plantering så kan den växa sig ordentligt stor! Aloe Veran är känd att bidra med en bättre luft då den andas in vår c02 och andas ut härligt syre.

Murgröna:

  • Murgröna är en växt som spridit sig över stora delar av jorden, och ses på många håll som ett ogräs då den ofta tar över stora delar av andra skogar och växter. Blomman är populär bland många och bland annat Gotlands landskapsblomma! Något du kanske inte visste är att blomman motverkar mögelbildning i huset vilket en givetvis inte vill ha i sovrummet. Ytterst lättskött och snabbväxande!

Svärmorstunga:

  • Svärmorstunga är en av de mest populära krukväxterna i Sverige och går att hitta i många hem. Plantan som ursprungligen kommer från Kongo, Sydafrika och Tanzania kommer från sparrissläktet och är ytterst lättskött. Plantan har den härliga förmågan att plocka upp giftiga ämnen som ofta hittas i nya hus och nya möbler vilket gör att du garanterat får en bättre sömn. Den sägs även lindra huvudvärk! En svärmorstunga i varje rum gör med andra ord mycket gott!

Rosmarin:

  • Rosmarin som växer som en buske längst Medelhavet går att köpa i vilken mataffär eller blomaffär som helst. I Sverige klarar den sig perfekt i kruka men klarar sig även vilt i trädgården på solrika platser där det inte blir för kallt på vintern. Många tänker givetvis att plantan används först och främst till matlagning som en god krydda, men den kan även förbättra minnet om den ställs i sovrummet sägs det. En god doft bjuder den på och att ha lite extra kryddor växande på fönsterbrädan gör ju inget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *