Svarta januari

SparaPengar

Januari brukar överlag var den månaden som gemene man har minst pengar kvar i plånboken. Förklaring till det brukar vara extremt enkel. Det har varit jul, löningen kommer tidigare och dessutom har man varit ledig samt en nyårsfest på det. Här kommer lite tips och trix på hur du ska klara denna månad.

 1. Ta ut pengar: Ta ut den summan du får använda dig av och när den är slut. Ja då är det slut helt enkelt.
 2. Kvalité: Trots att saker kan vara billigt så betyder det inte att det är billigare att köpa det. Köper du något med hög kvalité som kostar lite mer så kommer det till 99% ha kvar den varan en mycket längre period och på så sätt blir det ett billare alternativ i längden.
 3. Ta till vara: Många idag köper dyra platsförpackningar och annat. Ta till vara på det du frå ifrån affären. En grädfil burk fungerar utmärkt att förvara och den är ju trots allt “gratis”
 4. Hoppa alkohol: Drycken är god speciellt om du ska ut och ta ett par öl eller om du äter ut, det kostar att köpa ett par öl eller vin.
 5. Ingen dyra café-kaffe: Strunta att köp kaffe ute, brygg kaffe hemma istället. För samma pris som du köper en kaffe får du ett helt kaffepaket. Det är skillnad och där kan du spara in flera 100-lappar.
 6. Inget Snabbmat/helfabrikat/halvfabrikat: Det är enkelt, det går snabbt och det är relativt billigt för stunden. Men i sin helhet är det billigare att göra en hamburgare själv eller lasagne. Dessutom är det bättre för hälsan. Du kommer spara in pengar på det.
 7. Restaurangbesök: Det säger sig själv, hoppa över det. En månad utan jobb-lunch resulterar i minst 1800 kr sparande. Sedan kan det variera vart i landet man bor och vad priserna är.
 8. Slut på rengöringsmedlet?: Köp inte nytt, kolla vad du har hemma ättika och bikarbonat fungerar lika bra, visst du får inte samma fräscha lukt. Men det är ett lätt sätt att spara in pengar på denna månad.
 9. Köp begagnat: Det finns otroligt mycket fina och bra saker du kan köpa begagnat. Har stolen fel färg? Perfekt, köp ny färg och måla om så blir den som ny.
 10. Planera matinköp: Impulshandling är något som alltid går över styr, det blir ditten och datten när du handlar. Bättre att planera veckovis och på så vis handlar du bara det nödvändiga som behövs. Istället för att springa på affären flera gånger i veckan.
 11. Glöm inte kupongerna hemma: Det kanske känns töntigt att plocka fram rabattkuponger och använda sig av erbjudanden. Men du sparar faktiskt väldigt mycket pengar på det. En femma hit eller dit blir mycket i längden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *