Ordningstips

Det spelar ingen roll om man renoverar och småtrixar hemma om det ändå är en stor röra i hemmet. Låt dina inredningsdetaljer synas istället för din smutstvätt när någon kommer och hälsar på.

 

Det är inte alltid lätt att hålla ordning hemmet men här kommer lite små knep som kan vara till hjälp.

  1. Lägg alltid tillbaka saker du använt direkt. Klipper du av en tröjlapp? – Lägg inte saxen på bordet utan lägg tillbaka saxen i rätt låda.
  2. Har du tillräckligt med förvaringsplats? Komplettera annars med korgar, lådor för att organisera dina småprylar. Samla lika objekt tillsammans som till exempel laddare, kameror batterier och så vidare.
  3. Ordna upp ett system för dina papper. Har du en stor pappershög liggandes som bara växer och växer? Rensa den, sätt in i en pärm och fyll sedan på pärmen så ofta du kan. Organisera din pappershög minst en gång i månaden, när du gör räkningar exempelvis. Använd ett bra ställe till din pappershög så att ingenting försvinner, exempelvis vid din dator.
  4. Hallen. Ha inte årets alla jackor framme utan se till att säsongstäda ytterkläder och skor. Komplettera med fler krokar och lådor om det behövs. Häng gärna upp paraply och hundkoppel.
  5. Rensa i badrummet. Släng allt du inte använder!
  6. Det är inte bara i hallen man bör säsongsstäda. Ta bort saker, filtar och så vidare som inte används och förvara på vinden/ i förrådet. På det här sättet blir det mindre saker framme och det ser genast mer städat ut.
  7. Lär barnen att hålla ordning. Krokar i lägre höjd som barnen kan hänga jackan på och backar där leksaker lätt kan städas undan hjälper mycket.

Källa.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *