Fynda på loppis

Inredning är roligt och det finns alltid plats för fler inredningsdetaljer i hemmet. Precis som kläder blir det gärna att en viss inredningsstil är förebild när man sedan bygger vidare på. Till exempel har det varit mycket vita möbler, grå marmor och kopparfärgade detaljer som varit på tapeten under en tid. Detta börjar nu avta och in i våra hem kommer istället mässing, blå färger, och “rena” möbler det vill säga att trämöblerna ska inte målas över, det ska vara som att möbeln kommer direkt från snickaren.

Att vi ändrar tycke och smak efter perioder gör att inredning kan kosta en hel del om man hela tiden ska köpa det som är “inne”. Det är heller inte bra för miljön att producera nytt nytt hela tiden och slänga de gamla möblerna. Vad ska man göra då? Ska man hålla sig till en stil livet ut? – Självklart inte!

Det bästa man kan göra för att upprätthålla sitt inredningsintresse samtidigt som man är snäll mot miljön är att köpa och sälja saker på loppis. Man kan göra helt otroliga fynd. Jag lovar att du kommer hitta saker som du inte ens visste att du behövde. På Facebook, Youtube och Google kan du hitta massor av inredningstips där du gör om gamla möbler och detaljer. Möjligheterna är oändliga. Oftast gör jag inte om det jag köper på loppis, jag tycker att gamla ting kan ha en viss charm som jag inte vill förstöra.

Det roliga med att åka till loppisar är att man aldrig vet vad man kommer att hitta. Det är också kul för att utbudet kan vara alldeles olika från gång till gång.

Mitt tips är alltså att du ska öppna dina sinnen när du ska på loppis.Tänk gammal charm, tänk DIY (Do It Yourself) –  finns det potential om man målar, klär om eller byter knoppar på möblerna?

Jag lovar att det är fantastiskt roligt när man upptäcker ett inredningsfynd, mycket roligare än att gå till affären och köpa något som många andra redan köpt.

Här kan du söka vart det finns en loppis nära dig!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *