Välkommen hem

Idag bjuds det på några inredningsknep för ett mysigt hem.

 

Lampor och ljusstationer

Satsa på fina lampor – Använd många ljuspunkter i varje rum. Är det något man gärna snålar på är det lampor, men i själva verket drar lampor mycket blickar till sig och är kanske värda en extra slant. Lampor har stor effekt i ett rum, både med bidragande ljus och med sitt utseende.

Använd dig av en flytande färgskala

Man behöver inte välja tre färger och köra stenhårt på dem, man kan istället välja en del av paletten med liknande färger. Man kan exempelvis mixa vitt, gröna toner, grått, blåa toner och mässing som på bilden nedan:

Skärmklipp

Var inte rädd för att hålla vardagliga saker framme och synligt.

Sminkborstar kan vara fint att ha på handfatet bredvid ett fint doftljus. Vackra träslevar i en kruka vid spisen, eller varför inte en mönstrad kimono som får hänga på sovrumsväggen? Tänk efter vilka saker ni har hemma som faktiskt är fina att luta blicken åt också.

Satsa stort

Använd en stor och maffig matta under vardagsrumsbordet eller under sängen. Finns det en stor vit vägg att tillgå är det fint att hänga upp kraftiga tavlor.

Skärmklipp

Använd din kreativitet

Använd en låda till sängborg, ett finglas till pennor, en korg till kruka och så vidare. Det är bara din kreativitet som sätter stopp.

Gör alla rum fina

Satsa på hallen, snygg förvaring som välkomnar dig och dina gäster istället för att man ska mötas av ett berg av jackor och skor när man kommer hem.

Tänk på funktionaliteten

Har man småbarn kan det vara all idé att göra plats för leksaker i vardagsrummet, leksakerna kommer ändå att vara där i vilket fall som helst. Köp fina förvaringsboxa eller korgar, eller får det till och med plats till en charmig lekhörna? Jobbar man alltid vid köksbordet kanske det inte behövs ett skrivbord? Det behövs inget stort sminkbord om sminkningen ändå sker på badrummet för att det gårfortast på morgonen. Köp inte fina möbler som du tror kan passa in i ditt hus, tänk vilka möbler som kan passar dig. Funktion går först när du bestämmer dig för vilka möbler du behöver och sen kan man börja leta efter en fin design.

Skärmklipp

Källa och bilder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *