Inred med en snygg Kaktus

Kaktusen förgyller din lägenhet

En fin Kaktus kan förgylla ditt hem. Den ger ditt hushåll karaktär och med en passande kruka blir det kanon ska du se. Fördelarna är att det är en väldigt tålig växt som inte kräver allt för mycket jobb. En stor fördel är att du inte behöver vattna så mycket. Så om du skulle resa iväg i någon vecka och komma tillbaka kommer den se lika fin ut. Det finns dock några grejer att tänka på när man ska plantera en Kaktus.

Placeringen är viktig då en kaktus behöver en del sol. Men det går lika bra att sätta den i lätt skugga. Ett söderfönster är att rekommendera. Det bästa är att låta den vila i ett svalt och ljust rum. Du kan gärna ta ut den på sommarmånaderna men se till att undvika att ha kaktusen ute när den regnar. Den mår inte bra av för mycket vatten.

Kaktus

Så planterar och vattnar du en kaktus

Vattningen är väldigt enkel när det kommer till en kaktus. Du behöver vattna växten några gånger i månaden. På sommaren kan det vara bra att vattna den lite mer. Håll koll på jorden och när den blivit torr är det dags att fylla på med vatten.

Plantera din kaktus med kaktusjord. En bra kombination är att blanda med sand och eventuellt lite mjuk lera. Får en kaktus de tre ingredienserna kan de nästan leva hur länge som helst. Kaktusen mår även bra av gödning ibland. Det räcker dock med någon varje månad. När du sedan ser att krukan har fyllts med rötter är det dags att plantera om din fina växt. Plantera den i en större kruka med samma jordblandning så kommer den växa sig starkare och starkare.

Blommorna från kaktusen är väldigt vackra. Blomningen ankommer ofta efter att det varit en svalare temperatur runt kaktusen ett tag. Tänk på att snurra på krukan ibland så att kaktusen får variation med ljust.

KaktusMed de här tipsen kan du maxa din lägenhet med en riktigt fin kaktus. Vi önskar dig lycka till i ditt planterande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *