Hållbar inredning – Årets hetaste trend?

miljovanlig inredning

Vi vill säga att det ligger precis rätt i tiden att faktiskt försöka göra något åt miljön och det förändrade klimatet som går mot det sämre. Att inreda hållbart eller så miljövänligt som möjligt är en liten sak som man kan göra för miljön och det är definitivt en trend som vi nu kan se börja växa – vilket är fantastiskt kul!

Att en produkt eller inredning är hållbar betyder att denne har så litet miljöavtryck som möjligt. Det kan betyda att man antingen handlar ett nytt material eller en ny inredning som har tillverkats med miljön i åtanke men det kan också betyda att man har köpt en begagnad möbel eller inredningsmaterial. Och visst är det roligt att få ge liv till något som är SecondHand, något man har köpt på loppis eller som man har ärvt från en släkting, vän eller bekant. Här kan man leka med unika och extraordinära ting utan att behöva stötta på inredningen hemma hos någon annan, det är väl det värsta som finns. Gör ditt hem unikt med hållbart material och följ årets hetaste trend genom vår tips!

 1. SLÄNG INTE – LÅT SAKER LEVA VIDARE
  Som vi var inne på är ett hett tips att låta saker leva vidare, sälj eller ge bort saker som du har tröttnat på. I det fallet kan kulturen spridas och insatsen för miljön är 100 %-ig.
 2. SLÄNG INTE – LAGA
  Andra punkten på vår tipslista för dig som vill ha inredningen hållbar är att inte kasta saker som är förstörda. Försök själv att laga saker och möbler, idag finns ett stort forum för hemmafixare som till exempel via Youtube-klipp.
 3. ALLT ÄR MÖJLIGT ATT ORDNA ENLIGT HÅLLBAR STANDARD
  Det är lätt att tänka att det bara till exempel är en tavla, en stol eller krukan som går att finna secondhand eller begagnat. Det är inte sant. Vid Blocket, återbruksbutiker och byggfirmor kan du finna tegelgolv, dörrar eller fönster med mera.
 4. GÖR RESEARCH OM NY INREDNING
  Precis som i mataffären är det viktigt att kolla märken när man letar efter hållbara produkter. Ett av märkerna som du ska leta efter är FSC som garanterar att ingen känslig skog har avverkats i samband med produktionen för inredningen. Inom textil finns märkningar som visar att inga otillåtna mängder av giftiga medel har ingått i processen.

fsc inredning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *