Byta ut en trappa

Något som är fullt möjligt och gör stor förändring i vårt hem är om man byter ut sin trappa. Ändå är det inte många som gör det. Renoverar man är det vanligare att man målar om en gammal trappa.

Människor går miste om den här stora möjligheten som kan förändra hela huset.

 

Varför byta trappa?

Dels utseendemässigt, det gör stor skillnad, gigantisk skillnad.

Funktionaliteten – Ökad säkerhet, har du mindre barn? Underlätta kommunikationen mellan våningarna, har du större barn du behöver kalla ner till middagen?

Värde – Självklart kostar det mer att byta ut en trappa än att måla om en gammal, men om man väljer att byta ut trappan kan man räkna med en värdeökning på huset och då är det troligtvis inte dyrare i slutändan, tvärtom är det förmodligen lönsamt.

 

Bästa resultatet fås av vana montörer, lika bra att få det rätt från början. så, hur gör man?

  1. Ställ dig frågan vilken känsla du vill få ut av trappan, ska den vara lätt och luftig, eller vill du ha en tung och robust känsla? Super modern? Ska den höja den ljusa miljön i huset eller vll du få dit en mörk nyans?
    Man behöver bestämma sig för tema, modellval, träslag och vilken färg man föredrar. Det finna massor av inspirationsbilder här.

Det går att utforma sin trappa ganska mycket efter sitt eget tycke. Det finns grundregler som till exempel får man inte ha liggande pinnar som räcke då barn kan klättra på dem så det är förbjudet. Men till stor del kan man bestämma själv hur trappan ska se ut.

2. Grova mått – Det finns mått man ska gå efter, skissa upp din plan med trappan och skriv upp ungefärliga mått där du ska ha trappan för att du ska kunna få ett prisförslag. Vill man ha hjälp redan här man man be någon från bolaget som ska byta trappan att hjälpa till med skissen, det gör dem gärna.

3. Kontakta ett bolag som till exempel dromtrappor.se eller snickarlaget.se  (finns fler alternativ i länkad blogg längre ner)

4. Beställning ske och du får en beräknad leveranstid.

5. Montering sker och även borttagning av den gamla trappan om du beställt det. De tar oftast bara en enda dag att ta bort en trappa och sätta dit den nya.

6 Invigningsfest!

Vad kostar en ny trappa?

Det är helt beroende på vad man vill ha för trappa. Från 35.000 kronor och uppåt egentligen.

 

Den här bloggen har skaffat sig bra koll gällande priser och trappor. Kanske finns där något intressant? Det är alltid bra att kolla runt bland olika bolag.

 

NU ska ni få se hur skillnaden kan se ut. Se fler före/efter bilder här.

Före:

beforetrappa

Efter: trappaefter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *